Prsten z bieleho zlata ozltol

Všeobecná diskusia o zlate, šperkoch, stránke zlatnik.sk...

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod locusta » Pon Máj 04, 2009 10:03 am

Ja len chcem vediet, ci pochybila zlatnicka, alebo mame smolu, ze my sprosti sme kupili nieco za 750eur a nevieme ze na slovensku su neni kvalitne zliatiny???


Prihrejem si trochu polievočku :D asi takto;Zlatý šperk za 750 euro je už niečo,ale s drahým kameňom to nie je nič moc. :wink: petulla22.

Súhlasím jedine ,zlatníčka by mala zákazníka oboznámiť aký je materiál,-biele zlato prípadne len porodiovaný.
Obrázok užívateľa
locusta
Užívateľ
 
Príspevky: 1367
Registrovaný: Pon Mar 10, 2008 8:59 pm
Bydlisko: Západoslovenský.
Skype: Locusta3

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod maja » Pon Máj 04, 2009 10:14 am

Bubo prepáč niekedy čítam a nerozmýšlam.Ano máš pravdu.Dik za upozornenie.
Obrázok užívateľa
maja
Užívateľ
 
Príspevky: 601
Registrovaný: Uto Jan 08, 2008 2:16 pm
Bydlisko: SR

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod petulla22 » Pon Máj 04, 2009 6:22 pm

Ahojte,
dik bubo aj maja za vase prispevky, urcite sa z kazdeho prispevku nieco clovek nauci, vy ste odbornici a urcite na ziadne z vasich nazorov sa nebudem urazat.

Mozem sa spytat uplne laicku otazku? Ked zlatnik vyraba prsten z bieleho zlata, tak to vyrobi len z toho materialu-pliesku (alebo neviem ako sa to odborne nazve) co si objednal od svojho dodavatela zlata??? Alebo este tam musi ten zlatnik pridat tie primesy a zhotovit zliatinu sam?

Inak Bubo to bol super postreh, o tom,ze nikel je zakazany. Ja to viem velmi dobre, lebo som alergicka na nikel, a mne zlatnicka povedala, ze v tej zliatine toho prstena z bieleho zlata, co nam ona urobila na zakazku spomenula,ze nikel sa tam nachadza... Tak to dost nahnevalo, lebo viem ze nikel je zakazany v EU ale v AMerike sa este pouziva... Ked som naliehala nech potvrdi a odpoveda,ci je nikel fakt v tej zliatine mojho prstena, potom si uz nebola tym taka ista , ze radsej sa to posle na posudok a uvidi sa...
A este spomenula, ze prave preto sa ten prsten z bieleho zlata musi rodiovat (ze rodiovanie kazdeho sperku je dane zakonom) lebo ta zliatina obsahuje rozne kovy a niektori ludia su na urcite kovy alergicki.

Dnes som len tak zo zvedavosti volala na Puncovy Urad, kde mi potvrdili, ze v ziadnom pripade rodiovanie kazdeho sperku nie je dane zakonom. A tiez spomenuli, ze zliatina z bieleho zlata by vobec nemala mat zlty odtien ale biely odtien. Zalezi od toho ci je registrovana alebo nie, ci nahodou neprislo k zamene bieleho a zlteho zlata alebo ci sa nestala nejaka technologicka chyba pri vyrobe...Ale teraz budeme cakat na posudok od dodavatela zliatiny a uvidi sa ake vyjadrenie pride naspat :D

Dakujem
petulla22
Užívateľ
 
Príspevky: 7
Registrovaný: Pon Apr 20, 2009 8:24 pm

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod maja » Pon Máj 04, 2009 6:58 pm

Petulla nikel je zakázaný aj u nás už dlhšiu dobu a preto ak si zlatník objedná,alebo zoberie zliatinu od firmy,ktorá má tieto zliatiny registrované na puncovom úrade už s ňou nič nerobí len vytvorí šperk.A zlatníci keď dávajú puncovať svoje výrobky tak sa píše či to je alebo nieje registrovaná zliatina.A pomýliť sa pri výrobe nieje možné,lebo keď to robí zlatník tak predsa nieje slepý a rozdiel pri výrobe je viditeľný.Aj podľa tvrdosti to zistí hneď.Nechem nikomu ublížiť nebola som pri tom všetkom takže len podľa Tvojho písania si myslím,že dotyčná osoba sa vyhovára ako môže.Ak jej bude záležať na dobrom mene tak to vybaví bez zbytočných naťahovačiek.
Obrázok užívateľa
maja
Užívateľ
 
Príspevky: 601
Registrovaný: Uto Jan 08, 2008 2:16 pm
Bydlisko: SR

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod locusta » Pon Máj 04, 2009 7:38 pm

Rodiovanie je momentálne vysoko módne,ale za 20-25 r. bude štúdia ktorá potvrdí,že je za vznikom min. 10-15% nárastu rakoviny.
:?
Obrázok užívateľa
locusta
Užívateľ
 
Príspevky: 1367
Registrovaný: Pon Mar 10, 2008 8:59 pm
Bydlisko: Západoslovenský.
Skype: Locusta3

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod bubo » Uto Máj 05, 2009 9:36 am

ahoj petulla. z toho vsetkeho co tu je popisane,som dosiel k zaveru,ze vlastne doslo k nedorozumeniu,medzi zlatnickou a zakaznickou.zlatnickata brala ako normalnu slovensku zenu,alebo tvojho muza,ktora nerozmysla ci je to zlato ok,ale kolko to bude stat.nemam vecsej nervy,ako ked sa ma pytaju,ze kolko bude stat gram,bud to chcete,alebo nechcete.aj vcera mi jedna pani povedala,a cuduj sa svete,zacali sme sa bavit o bielom zlate,ma to byt prsten.po vysvetleni vsetkych nalezitosti,mi povedala ze som drahy,a ze ona ma zlatnika ktori jej to urobi lacnejsie.ja som navrhoval paladiove zlato,vytvrdene, bez rhodiovania,750 crt,a este diamanty.ona ma zlatnika co jej to urobi za 40 euro gram,a mojich 70 je vela.tak som jej odporucil,ze naco ma otravuje s kok....nami.vcera som sa trochu v tom rypal,petulla,kazde zlato je zlte,to ti je jasne,rozne primesy ho mozu z bielit.jednou s primesi bol aj nikel,ktori sa este pouziva ale v uplne minimum mnozstve.rhodiovanie zabranuje v oxidacii zlata,a preto sa hlavne pouziva v krajinach z vysokou vlhkostou(tam rhodijju aj ag).najlepsia zliatina je paladiova,ale tam ho potom musis vytvrdit,klasicky ako ocel.u nas sa taketo zliatiny robia,aj ked tak na krapnicky pri cennych kamenoch,ale vytvrdit to uz treba masinky.slovensko je mala krajina,a tak sa tu zlato taketo nepouziva,vid moju skusenost preco.bez niklu,zinku,je vsetko zlato drahsie.petulla,clovek sa uci cely zivot,ci uz ako zlatnik,zakaznik,brusic,gemolog atd.ked mame taketo lepsie zakazky,nakupujeme v ogusse vo viedni,nie ze by nemal pan miklovic,ale jednoducho sa mu neoplati robit taketo zliatiny ked ich nepreda.
bubo
Užívateľ
 
Príspevky: 167
Registrovaný: Ned Aug 10, 2008 1:21 pm

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod petulla22 » Uto Máj 05, 2009 2:55 pm

Ahojte,

Auvalon- ja som jej spominala,ze napr: zlato z Agna by malo mat krasny biely odtien ako sa spominalo na tejto diskusii!!!
A zlatnicka,ze biele zlato z Agna,ze si nemysli, ze by bolo krasne biele a ukazala mi pliesok bieleho zlata z Agna a ten pliesok mal presne taku istu farbu ako moj prsten-uplne zltu. (ale to nebolo este spacovane- ja sa v tom nevyznam,len ona tvrdila,ze Agno nema uplne bielu zliatinu).Ja som zastavala tvoju skusenost a nazor, ze som pocula,ze Agno ma krasne biele zlato.

Inak budem sa o tom informovat, aky posudok a analyzu dala spravit (ona spominala,ze to posle do obidvoch firiem od ktorych odobera zlato), aby sa spravil rozbor tej zliatiny. To je dobry postreh, ze chybu mohla spravit aj ona, ako vravis ty pri pouzivani roznych technik,,,to ma ani nenapadlo...Vsetko sa zisti, teraz to uz nenechame len tak,ked sa to dotiahlo tak daleko.

Bubo- myslim, ze si uplne vystihol nasu situaciu a opisal si to pravdivo. Moj priatel dal spravit ten prsten, lebo mu islo o kvalitu! a nie cenu, keby chce tak kupi hocijaky navonok krasny zasnubny prsten tu v Anglicku, len on moc nedoveroval tymto velkoobchodnikom so zlatom i ked i tu sa najdu male sukromne,rodinne zlatnictva kde je ta dovera ovela lepsia. Ale ucime sa na vlastnych chybach ako si napisal. Ale ta zlatnicka vedela, ze chceme kvalitu, preco by on letel 2krat domov na Slovensko kupovat jeden prsten? To ma trosku mrzi, ze ona tu videla vidinu zarobku aj ked vedela, ze neuspokoji zakaznika tou kvalitou (to co ty pises o zliatinach vieden,slovensko a pod). Bohuzial, moj priatel a ani ja sme to nemali tak nastudovane- ale aspon tu sa ukazuju niektore vlastnosti niektorych slovakov :D
V dnesnej dobe sa bohuzial musi bojovat o zakaznika, takze ona nezvolila moc dobru taktiku ako si ich udrzat. :?

Dakujem za Vase nazory a napisem prispevok hned ako bude nieco nove...
Pekny den
petulla22
Užívateľ
 
Príspevky: 7
Registrovaný: Pon Apr 20, 2009 8:24 pm

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod petulla22 » Str Máj 06, 2009 8:20 am

Auvalon, mas pravdu, nebudeme to tu uz rozmazavat. Ale diskusne forum je na to,aby sa o tychto veciach diskutovalo. Dotycnu zlatnicku, nikto neohovara, nezhadzuje, su to len nase nazory, na ktore vy zlatnici a my zakaznici mame pravo. Kto jej brani, sa prihlasit a napisat vlastny prispevok??? nikto...

A uplne s tebou suhlasim, ze je to o tom, ci sa niekto rano vie pozriet do zrkadla bez vycitiek,ale potom na druhej strane som tam aj ja, a mne to nepomoze, ze ona vie alebo nevie zaspat v noci bez pocitu viny..... Ja tiez chcem spravodlivost a mne zalezi na tych peniazoch alebo na kvalitnom prsteni... Keby mam peniaze na rozhadzovanie, tak by ma to netrapilo..Ale s pocitom,ze Ta niekto vyuzil a oklamal ta za tvoje tazko zarobene peniaze sa tiez nezaspava ruzovo...

Pekny den papa
petulla22
Užívateľ
 
Príspevky: 7
Registrovaný: Pon Apr 20, 2009 8:24 pm

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod bubo » Str Máj 06, 2009 8:54 am

auvalon, moj zlatnik je blazon,technicky dokonaly,ja aj ked poviem ze je to dobre,od neho nevyjde nic,co ma len malu chybu.ako som uz pisal,ja nepredavam cisto zlate sperky,my len s kamenmi prirodnymi,a tam je cena za vsetko,cize niekedy ked preratas,tak je 100,70 55 najmenej.nase zaruky nie su 2 roky - 10, ale dozivotne na zlato a pracu,a v pripade poskodenia kamena,uctujeme nasim zakaznikom len nakup a plus 5 percent provizie.my razime filozofiu,ze aj deti nasich zakaznikov nech k nam chodia.sice stretnes sa dnes so vselicim,ale to uz je slovensko.aj my sme mali reklamacie,co povies zakaznicke,budes sa s nou vadit ze to nie je moja chyba,ked viem ze s tym prstenom niekde pri sexe zavadila,a vypocujes si litanie,ze mam ho na prste a zrazu kamen fuc.ale uz si aj vsimame ze to niektori ludias zacinaju zneuzivat.
bubo
Užívateľ
 
Príspevky: 167
Registrovaný: Ned Aug 10, 2008 1:21 pm

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod maja » Str Máj 06, 2009 1:32 pm

Bubo ľudia a bohužiaľ hlavne u nás vedia zneužívať vo veľkej miere.Ja sa snažím robiť šperky na celý život pokial sa ten dotzčný bude k nim aj chovať ako treba,ale tiež som zažila pani ktorá si kúpila u mňa prsteň a zhodou okolnosti vovnútri ostalo kúsok pasty.Videla to atk som sa ospravedlnila a vyčistila ho tak ,že až.Pani si preň prišla dala som jej do ruky lupu aby si ho poriadne prezrela čo aj urobila a spokojná odišla.Za 10 dní sa vrátila rozhorčená,že čo som jejto predala aká ryha je tam a keď som sa jej pýtala,že keď si ho prezerala lupou či to nevidela tak sa zháčila a trvala na svojom,že ona s ním nič nerobila.Mala ho na malíčku a tá ryha bola ako od struháka.Tak som sa jej opýtala či si nakladá kapustu,že áno.A keď som jej povedala,že pred strúhaním kapusty sa šperky skladajú tak sklopila uši a išla po svejch.
Ľudia sú neskutočne vynaliezaví.A platí to všeobecne.V každom národe sú takí aj takí.Netreba to hádzať všetko do jedného vreca.Učíme sa stále a všetci.
Obrázok užívateľa
maja
Užívateľ
 
Príspevky: 601
Registrovaný: Uto Jan 08, 2008 2:16 pm
Bydlisko: SR

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod maja » Str Máj 06, 2009 1:41 pm

Vkladám foto biely prsteň zliatina Agno.Dúfam,že je to vidieť.Je nerodiovaný.
Prílohy
P2190010.JPG
P2190010.JPG (16.68 KiB) Zobrazené 18650 krát
Obrázok užívateľa
maja
Užívateľ
 
Príspevky: 601
Registrovaný: Uto Jan 08, 2008 2:16 pm
Bydlisko: SR

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod Matkooo » Ned Sep 09, 2018 1:36 pm

V rámci dobrých vzťahov by Vám to zlatníčka mala asi uznať. Tiež sa mohlo stať že pri práci alebo pri nejakej činnosti prichádzate do styku s nejakou agresívnou látkou ktorá mohla to poškodenie tiež spôsobiť.

Do budúcna odporúčam si do predu pozrieť všetky možné zlatníkov a ich prác kde sa tá kvalita ukáže až po roku nosenia.
Obrázok užívateľa
Matkooo
Užívateľ
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Str Okt 18, 2017 4:44 pm
Bydlisko: Ilava


Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod vertagnan » Str Máj 29, 2019 6:32 am

vertagnan
Užívateľ
 
Príspevky: 696367
Registrovaný: Uto Apr 30, 2019 4:56 pm

Re: Prsten z bieleho zlata ozltol

Poslaťod vertagnan » Sob Jún 22, 2019 4:46 pm

vertagnan
Užívateľ
 
Príspevky: 696367
Registrovaný: Uto Apr 30, 2019 4:56 pm

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecná diskusia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron